Αιματολογικές Εξετάσεις Εργαστηρίου
Πυρηνικής Ιατρικής Βιοεξέταση

Στο αιματολογικό τμήμα διενεργούνται οι παρακάτω αιματολογικές εξετάσεις, με σύγχρονους αναλυτές και εξειδικευμένο προσωπικό.

Αιματολογικές Εξετάσεις - Πυρηνικής Ιατρικής Βιοεξετάσεις

Οι Αιματολογικές Εξετάσεις - Πυρηνικής Ιατρικής Βιοεξετάσεις
που αναλαμβάνουμε

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Λειτουργία Θυρεοειδούς

Ο πλήρης έλεγχος του θυρεοειδούς περιλαμβάνει τη μέτρηση της TSH, της ελεύθερης Τ4, της ελεύθερης Τ3, της αντίστροφης Τ3 και των αντισωμάτων αντι-TG και αντι-TPO.
 

Νεοπλασματικοί Δείκτες

Η μέτρηση τους βοηθά στην ανίχνευση νεοπλασιών, στην επιλογή του σωστότερου θεραπευτικού πρωτοκόλλου, καθώς και στην πληροφόρηση για τη πορεία μιας νόσου.

Στειρότητας - Αναπαραγωγής

Ορμονικός έλεγχος με μία από τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, την ραδιοανοσομέτρηση.
 
 

Προγεννητικός Έλεγχος
Χρωμοσωμικών Ανωμαλιών

Γίνεται με απλή αιμοληψία και έχει ως αποτέλεσμα τη μη επεμβατική ανίχνευση χρωμοσωμικών ανωμαλιών, όπως το σύνδρομο Down και το τεστ που προσδιορίζει το φύλο του εμβρύου, με ακρίβεια που αγγίζει το 98%.

Αυξητικοί Παράγοντες


 
 Η αυξητική ορμόνη (GH), επίσης γνωστή ως σωματοτροπίνη, είναι μια από τις πολλές ορμόνες που παράγονται από την υπόφυση στον εγκέφαλό μας. Η GH διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη φυσιολογική ανθρώπινη ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε παιδιά και εφήβους.

Υπέρταση & Επινεφριδίων


 Τα επινεφρίδια είναι δύο μικροί αδένες, άνωθεν των νεφρών, με πολύ μικρό μέγεθος που παράγουν πολύ σημαντικές ορμόνες όπως η κορτιζόλη, η αδρεναλίνη κ.α. Αυτές οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στο στρες και σε πολλές ασθένειες, ισορροπούν την αρτηριακή πίεση και καθορίζουν τον μεταβολισμό.

Αντισώματα Κοιλιοκάκης
 

Η κοιλιοκάκη είναι μία χρόνια πάθηση του εντέρου, που εμφανίζεται σε άτομα με γενετική προδιάθεση μετά την κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν γλουτένη.
 

Ελικοβακτηρίδιο του
Πυλωρού

Το Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι ένα κοινό βακτηρίδιο του στομάχου που σε ορισμένους ανθρώπους δυνατόν να προκαλέσει πόνο στην άνω κοιλιά, φούσκωμα, ναυτία ή έμετο.

Οστεοπόρωσης

Οι αναλύσεις έχουν σκοπό να διαπιστώσουν έγκαιρα την πιθανώς αυξημένη απώλεια οστού που οδηγεί ή επιδεινώνει την οστεοπορωτική νόσο, αλλά και να ανιχνεύσουν πιθανές ορμονικές διαταραχές και ελλείψεις στοιχείων απαραίτητων για την υγεία των οστών.

Αναιμίες

Αναιμία χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην οποία παρατηρείται χαμηλός αιματοκρίτης – αιμοσφαιρίνη στον οργανισμό. Οι αναιμίες είναι από τα κύρια θέματα της αιματολογίας, με πολυδιάστατη αιτιολογία και μετάφραση.
 

Καρδιακοί Δείκτες

Οι καρδιακοί βιοδείκτες είναι µετρήσιµες βιοχηµικές ουσίες που κυκλοφορούν στο αίµα και που η αύξηση της τιµής τους σηµατοδοτεί δυσλειτουργία ή καταστροφή της καρδιάς. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, τεκµηριώνεται η ακριβής διάγνωση των σοβαρών καρδιοπαθειών.

Σακχαρώδης Διαβήτης

Ο τακτικός έλεγχος για τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Ένα σημαντικό μέρος των περιπτώσεων εμφάνισης διαβήτη μπορούν να προληφθούν με σωματική δραστηριότητα, υγιεινή διατροφή και πρόληψη της παχυσαρκίας.

Δοκιμασίες Διεγέρσεως

Πέραν των κλασσικών εργαστηριακών εξετάσεων, εκτελούνται όλες οι δυναμικές δοκιμασίες όπως: Δοκιμασία διέγερσης GH με γλυκαγόνη, GH με κλονιδίνη, LH-RH, με ACTH, GH με L-DOPA, με TRH, κλπ.

Βιταμίνες

Ο Πλήρης Έλεγχος των Βιταμινών περιλαμβάνει τον έλεγχο των υδατοδιαλυτών βιταμινών Β1, Β2, B3, B5, Β6, Β7, B9, B12 και C καθώς και των λιποδιαλυτών βιταμινών Α (β-καροτένιο και ρετινόλη), D, Ε (α- και γ-τοκοφερόλη) και της βιταμίνης Κ.

Αλλεργικές Αντιδράσεις
(RAST)

Πραγματοποιούμε αλλεργιολογικές εξετάσεις αίματος, τα ονομαζόμενα RAST test. Τα αλλεργιολογικά αυτά τεστ διερευνούν την ευαισθησία του εξεταζόμενου στα διάφορα αλλεργιογόνα.

Κλείστε το
Ραντεβού σας

ή συμπληρώστε την Φόρμα Ραντεβού…