Σπινθηρογραφήματα
με γ - Camera

Παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, διαθέτοντας άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό.

Σπινθηρογράφημα με γ - Camera

Σπινθηρογραφήματα που αναλαμβάνουμε

Η δικέφαλη γ-Camera που διαθέτουμε, παρέχει τη δυνατότητα να γίνονται ακριβείς σπινθηρογραφικές μελέτες, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες στους κλινικούς γιατρούς για τη διάγνωση νόσων και δυσλειτουργιών των εξεταζομένων, όπως νοσήματα του καρδιαγγειακού συστήματος (έλεγχος της αιμάτωσης του μυοκαρδίου από τα στεφανιαία αγγεία), του σκελετού (οστά και αρθρώσεις), του ουροποιητικού (νεφρική λειτουργία), των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς, παραθυρεοειδών), καθώς και την ανίχνευση όγκων (όπως λεμφαδένας φρουρός σε Ca μαστού, μελάνωμα κ.α.) για την ασφαλή, έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση σοβαρών παθήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μυοκαρδίου

Το σπινθηρογράφημα μυοκαρδίου είναι μια απεικονιστική τεχνική με την οποία ελέγχεται η αιμάτωση του καρδιακού μυός (μυοκαρδίου). Το σπινθηρογράφημα ανήκει στις λεγόμενες μη επεμβατικές διαγνωστικές τεχνικές. Τις περισσότερες φορές πραγματοποιείται σε συνδυασμό με δοκιμασία κοπώσεως.
 

Οστών

Το σπινθηρογράφημα οστών αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες και πιο διαδεδομένες εξετάσεις πυρηνικής ιατρικής παγκοσμίως. Είναι εξέταση της Πυρηνικής Ιατρικής κατά την οποία απεικονίζουμε και μελετάμε την μεταβολική κατάσταση των οστών, την ύπαρξη δηλαδή εστιών με αυξημένο ή και μειωμένο οστικό μεταβολισμό και όχι την ανατομία αυτών.

Θυρεοειδούς - Παραθυρεοειδούς

Στόχος της συγκεκριμένης εξέτασης είναι η απεικόνιση του θυρεοειδούς αδένα και η διάγνωση ή παρακολούθηση θυρεοειδικών παθήσεων όπως υποθυρεοειδισμός, υπερθυρεοειδισμός, νεοπλάσματα του θυρεοειδούς, θυρεοειδικούς όζους κ.τ.λ.
 
 

Νεφρών
(Στατικό - Δυναμικό)

Σκοπός της εξέτασης είναι να μελετηθεί το λειτουργικό παρέγχυμα των νεφρών, να διερευνηθεί κατά πόσον υπάρχουν πυελονεφριτιδικές αλλοιώσεις μετά από επιβεβαιωμένα επεισόδια ουρολοίμωξης, ιδίως σε παιδιά. Επιπλέον, είναι δυνατόν να υπολογιστεί με ακρίβεια η λειτουργική συμμετοχή του κάθε νεφρού ξεχωριστά. Τέλος με την εξέταση παρέχονται πληροφορίες για έκτοπο νεφρό ή άλλες συγγενείς παθολογίες των νεφρών.

Ραδιοϊσοτοπική
Κοιλιογραφία

Η ραδιοϊσοτοπική κοιλιογραφία ισορροπίας είναι μελέτη της λειτουργίας των κοιλιών που βασίζεται στην απεικόνιση των καρδιακών κοιλοτήτων είτε με επισημασμένα ερυθρά αιμοσφαίρια είτε με επισημασμένη ανθρώπινο λευκωματίνη με Tc-99m.
 
 
 
 
 

Εντοπισμός Φρουρού Λεμφαδένα

Σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού ή μελάνωμα του δέρματος είναι πολύ σημαντικό, για την σταδιοποίηση της νόσου και του περαιτέρω σχεδιασμού της θεραπείας του, να έχουμε πληροφορίες για την «καθαρότητα» των επιχωρίων λεμφαδένων. Ο φρουρός λεμφαδένας (Φ.Λ.) είναι ο πρώτος λεμφαδένας που θα δεχθεί την λέμφο μετά την πρωτοπαθή κακοήθη εστία, είναι δηλαδή ο πρώτος «σταθμός» εξάπλωσης της νόσου.

Κλείστε το
Ραντεβού σας

ή συμπληρώστε την Φόρμα Ραντεβού…